• Het is alweer bijna zover...

  Lees verder...

  Het is alweer bijna zover...

  De voorbereidingen van de Rijssense Revue zijn alweer in volle gang! In februari 2019 is het weer tijd voor een nieuwe reeks voorstellingen. Het team is inmiddels alweer druk met het repeteren voor de nieuwe revue ‘Mooi dat ’t zo kan’.

  Een echte Tukker herkent deze uitspraak gelijk, omdat je het regelmatig hoort in je omgeving. Hoe de wereld om ons heen ook verandert, de bewoners van Rijssen blijven zichzelf. Misschien zijn ze wat eigengereid in Twente, maar ze...

  Lees verder...
 • Korte sfeerimpressie 2017

  Lees verder...

  Korte sfeerimpressie 2017

  Hier ziet u een korte sfeerimpressie van 'Vie maakt wat te doon' van de Rijssense Revue. In de komende weken zullen er nog meer foto's volgen. Al deze mooie foto's zijn gemaakt door René Tönies.

  Foto's

  Lees verder...
 • De winnaars van het VIP arrangement

  Lees verder...

  De winnaars van het VIP arrangement

  De familie Fokke zijn de winnaars van de Hoge Wal actie Revue 2017. Zij wonnen het Vip arrangement en hebben met volle teugen genoten van alle luxe. 

  Zie hier de foto's. Ook deze foto's zijn gemaakt door René Tönies.

  Lees verder...
 • Ineke en Heleen onder de loep

  Lees verder...

  Ineke en Heleen onder de loep

  "Heerlijk om even iemand anders te spelen"

  De Rijssense Revue krijgt de volle aandacht wat betreft de komende voorstellingen in het parkgebouw. Ook deze week nam het weekblad West Twente twee gastspelers onder de loep. Lees hier het interview met Ineke Bronninkreef en Heleen ten Have.

  Lees verder...
 • Hart van Rijssen interviewt het 'Regieteam'

  Lees verder...

  Hart van Rijssen interviewt het 'Regieteam'

  Regieteam “Viej maakt wat te doon” 

  Na tientallen jaren als regisseur zijn stempel te hebben gedrukt op de Rijssense Revue gaf Harm Agteresch in 2011 het stokje over aan een vast regieteam bestaande uit Jerry Prins (regisseur) en Jolanda Langenhof (tweede regisseur). 
  Harm stelde Jerry voor als zijn opvolger, nadat hij hem had gezien in zijn dialectopera “Tsaar en Timmerman” die in 2008 bij de Pelmolen in de openlucht...

  Lees verder...
 • Voorpremière Rijssense Revue

  Lees verder...

  Voorpremière Rijssense Revue

  De Rijssense Revue nodigt bewoners van instellingen uit voor een  voor- première van de nieuwe Revue “Viej maakt wat te doon”.
  Op donderdag 2 februari zal het bij het Parkgebouw een komen en gaan zijn van busjes, auto’s en taxi’s. Bewoners van 11 instellingen uit de omgeving van Rijssen komen dan op de voorpremière van de Revue. De voorpremière is mogelijk gemaakt door de Rabobank Rijssen-Enter en Reggeborgh.  Door hun...

  Lees verder...
 • Kijk, ze hangen weer

  Lees verder...

  Kijk, ze hangen weer

  Er wordt hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de komende voorstellingen van de Rijssense Revue. Ook bij barre weersomstandigheden! Reserveer op tijd voor de mooiste plekken want VOL = VOL!

  www.parkgebouw.nl of www.rijssenserevue.nl 

   

  Lees verder...

Harm Agteresch

“Het leawn was mooi, duur de goo leu op het juuste momeant teegn te komn”. 

Harm Agteresch (Riesn, 20 april 1943 - 17 febrewaori 2011) waar een revueskriewer, komiek, leedkesmaker en presentator, den as zien artiestennaamn Harm oet Riessen hef. Zinn offisjeeln skeeldnaamn was aait Harm van Biesterwilmke, mear duurdet'e bekeand is ewördn as Harm oet Riessen gebrok iederene den non.

Agteresch greuidn op in t Tweantse Riesn en gung noa de legere skole hen woarken bie n textielfabriek in Almelo. Det was um niks weard en det har he rap wier bekekn. Hee volgen doarnoa ne opleaidege as stukadoor. Hee was etrouwd met Dinie, dee at in 2004 oet de tied is ekömn. Ze kreegn twee dochters en twee zöns. Ene van de dochters zit op t kafeetjen van t Parkgebouw in Riesn. n Aander is nog aait drok vuur de Riessense Revue.

Harm köm in zinne jeugnd völle bie Koarel van n Notoaris oawer de vloere. Den gavn um muzieklesn en nöm um met op reaize duur heel Europa, in zinne keukelkoare. Hee leardn zikzelf tapdaansen, keunstflöaitn, joekelille en banjo spöln en verdeenn in Paries de ceantn met keunstskildern.

Met zin eerste leedke, Kruus van de koo (1975), kreeg he laandelike bekeandheaid op radio en tv. Zin radioprogramma op de zoaterdagemoarn biej n Oaveriesselsen zeander Radio Oost heetn Harms Farms. t Programma besteund veerntwentig joar en dr köm völle piratenmeziek in an bod. Op TV Oost, woer at he meansken interviewn, is he vake te zeen op ne fietse met ne plaante achterop.

Agteresch was ook eene van de initiatiefnemmers van de Riessense Revue, woer at he töt op t leste vuur skreef en regisseerwoark vuur dee.

In 2007 hef-e t bekeande opera-stuk De Barbier van Sevilla umme zat noar t Riesns, met nen komiesn dreei dr an: n Skearbaas van Riesn. Toew TV Oost um vreug woerumme, zear-e: "Ik verveeldn mie."
Disn vuurstelling was alle dree de oawnde oetverkoch. Hiervuur brachn-e verskeaidene toneelgroepn oet Riesn, Eanter en Hooltn biej mekoar, met muzikale oonderstönnige van n Riesnsen bloaskapel De Kamgoarn Klösse. In 2008 köm-e met n niej stuk, wat ook wier ne umzetting was van n bekeand opera-stuk: Tsaar & Timmerman. Hiervuur wör de umgewing van de Pelmölle an de Regge an epast.

Hee skreef ook alle wekke vuur t Riesns Niejsblad n komies stukn oonder de titel Harm's Proat. De leu konn um dan beln of skriewn as dr zik wat grappigs of biezeunders hef vuur edoan met könnigen van öar. Doar maakn Harm dan n grappig verhaaltjen umhen, woerbiej at he vake n naam en Skeeldnaam van dee leu neumn.

Harm kreeg de leste joarn mangs wat anmoarkings te heurn. Zo wör dr van um ezeg det he gin good Riesns mear dee. Det kan as reedn hebn det he vuur n regionaaln zeander woarken, aandern meann at he zin hoesnommer har vergetn.

Harm was te zeen in de veerde riege van de populaire Tweantse regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond (vanof 2008). Det deed he oonder de vuurwearde det he Riesns moch köjern. Hee spöln nen Riesnsen boer den at Lansink het.

Op zoaterdag 10 april 2010 skeaidn der Harm met oet, met zin programma Harm's Farms op RTV Oost. Hee wol de 25 joar nit volmaakn, doarumme skeaidn he dr noa 24,5 joar met oet. Op zin ofskeaidsfeest deedn verskeaidene bekeande ärtieste optreedn, zo as Henk Wijngaard en Ben Steneker.
 

Juli 2010 wör duur de dokters longkaanker bie Harm eveundn. Hee nöm ne nieje chemobehaandeling, den't good oetpakn, mer t was al bekeand at hee op de leste bene leup. Zelf zea hee: "Ik hebbe n mooi leawn ehad."

Op 17 februwoari köm Harm oet de tied.
 

  

 

 

Foto's Rijssense Revue

 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue

Sponsoren vd Rijssense Revue


Volg ons ook op Twitter!