• Winnaars smikkel arrangementen Rijssense Revue

  Lees verder...

  Winnaars smikkel arrangementen Rijssense Revue

  Afgelopen maandag haalden de winnaars van de “actiedag kaartverkoop Rijssense Revue” van 15 december, hun prijzen op in het Parkgebouw. Speciaal daarvoor moest de generale repetitie voor de nieuwe Revue “Mooi dat ’t zo kan” even stop gelegd worden. De families Smit en Paalman uit Rijssen en de familie Bolink uit Holten werden verrast met een diner, een pauze en een smikkel arrangement. Hun revue avond is daarmee een “nog completer avondje uit”...

  Lees verder...
 • Kaarten winnen?

  Lees verder...

  Kaarten winnen?

  Hou volgende week Hart van Rijssen in de gaten! Doe mee met de prijsvraag en maak kans op 2 vrijkaarten voor de première van de nieuwe Rijssense Revue op 1 februari. Mooi dat 't zo kan!

  Lees verder...
 • Artikel in de Tubantia 'Mooi dat 't zo kan'

  Lees verder...

  Artikel in de Tubantia 'Mooi dat 't zo kan'

  RIJSSEN - 'Mooi, dat 't zo kan'. Dat is de titel van de nieuwe voorstelling van de Rijssense Revue. Centrale thema: de lokale noaberhulp. Begin februari hebben de opvoeringen in het Parkgebouw plaats. Met ongetwijfeld volle zalen, want na bijna een halve eeuw is de revue niet meer uit het Reggestadje weg te denken.

  Waar anders dan in het Parkgebouw kan er met de krant worden gepraat over de nieuwe Rijssense Revue? De statige 'oude...

  Lees verder...
 • Actiedag kaartverkoop Rijssense Revue

  Lees verder...

  Actiedag kaartverkoop Rijssense Revue

  Het jubileumjaar Stad Rijssen 775 jaar nadert zijn einde, maar u kunt er nog één keer van profiteren.

  Op zaterdag 15 december houdt de Rijssense Revue een actiedag waarbij u de kaarten met een mooie korting kunt kopen voor de nieuwste Revue “Mooi dat ’t zo kan”. Alleen op deze zaterdag zijn de kaarten voor de “oude” prijs á € 16,-- te verkrijgen (exclusief € 0,50 verenigingskosten). Dit kan online tussen 9.00 uur en...

  Lees verder...
 • Showdance team Rijssense Revue

  Lees verder...

  Showdance team Rijssense Revue

  "Geweldig om in de Rijssense Revue te mogen dansen"

  Lody Pluimers is al jaren het gezicht van de speciale selectiegroep voor de showdance in de Rijssense Revue 2019. Voor Lody, eigenaresse van dansschool Dynamiek is de Rijssense Revue een nieuw avontuur waar ze veel zin in heeft. Lody weet wat ze kan verwachten, haar showdance team was ook al te zien in een Twentse Revue in het Rabo theater in Hengelo. De voorbereidingen lopen volop, we zijn blij met...

  Lees verder...
 • Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

  Lees verder...

  Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

  Regieteam “Mooi dat 't zo kan” 

  Na tientallen jaren als regisseur zijn stempel te hebben gedrukt op de Rijssense Revue gaf Harm Agteresch in 2011 het stokje over aan een vast regieteam bestaande uit Jerry Prins (regisseur) en Jolanda Langenhof (tweede regisseur). 
  Harm stelde Jerry voor als zijn opvolger, nadat hij hem had gezien in zijn dialectopera “Tsaar en Timmerman” die in 2009 bij de Pelmolen in de openlucht...

  Lees verder...
 • Rijssen 775 jaar stad "historisch winkelen"

  Lees verder...

  Rijssen 775 jaar stad "historisch winkelen"

  Op 27 oktober waren spelers en medewerkers van de Rijsssense Revue "historisch aan het winkelen". In het centrum van Rijssen was het een levendige boel, met veel winkelend publiek op straat. De revue groep was "middeleeuws" en later "Charleston" gekleed. Natuurlijk werd er ook even promotie gemaakt voor de nieuwe Revue "Mooi dat 't zo kan", vanaf 1 februari 2019 te zien in het Parkgebouw.

  Op 15 december is er een...

  Lees verder...

Harm Agteresch

“Het leawn was mooi, duur de goo leu op het juuste momeant teegn te komn”. 

Harm Agteresch (Riesn, 20 april 1943 - 17 febrewaori 2011) waar een revueskriewer, komiek, leedkesmaker en presentator, den as zien artiestennaamn Harm oet Riessen hef. Zinn offisjeeln skeeldnaamn was aait Harm van Biesterwilmke, mear duurdet'e bekeand is ewördn as Harm oet Riessen gebrok iederene den non.

Agteresch greuidn op in t Tweantse Riesn en gung noa de legere skole hen woarken bie n textielfabriek in Almelo. Det was um niks weard en det har he rap wier bekekn. Hee volgen doarnoa ne opleaidege as stukadoor. Hee was etrouwd met Dinie, dee at in 2004 oet de tied is ekömn. Ze kreegn twee dochters en twee zöns. Ene van de dochters zit op t kafeetjen van t Parkgebouw in Riesn. n Aander is nog aait drok vuur de Riessense Revue.

Harm köm in zinne jeugnd völle bie Koarel van n Notoaris oawer de vloere. Den gavn um muzieklesn en nöm um met op reaize duur heel Europa, in zinne keukelkoare. Hee leardn zikzelf tapdaansen, keunstflöaitn, joekelille en banjo spöln en verdeenn in Paries de ceantn met keunstskildern.

Met zin eerste leedke, Kruus van de koo (1975), kreeg he laandelike bekeandheaid op radio en tv. Zin radioprogramma op de zoaterdagemoarn biej n Oaveriesselsen zeander Radio Oost heetn Harms Farms. t Programma besteund veerntwentig joar en dr köm völle piratenmeziek in an bod. Op TV Oost, woer at he meansken interviewn, is he vake te zeen op ne fietse met ne plaante achterop.

Agteresch was ook eene van de initiatiefnemmers van de Riessense Revue, woer at he töt op t leste vuur skreef en regisseerwoark vuur dee.

In 2007 hef-e t bekeande opera-stuk De Barbier van Sevilla umme zat noar t Riesns, met nen komiesn dreei dr an: n Skearbaas van Riesn. Toew TV Oost um vreug woerumme, zear-e: "Ik verveeldn mie."
Disn vuurstelling was alle dree de oawnde oetverkoch. Hiervuur brachn-e verskeaidene toneelgroepn oet Riesn, Eanter en Hooltn biej mekoar, met muzikale oonderstönnige van n Riesnsen bloaskapel De Kamgoarn Klösse. In 2008 köm-e met n niej stuk, wat ook wier ne umzetting was van n bekeand opera-stuk: Tsaar & Timmerman. Hiervuur wör de umgewing van de Pelmölle an de Regge an epast.

Hee skreef ook alle wekke vuur t Riesns Niejsblad n komies stukn oonder de titel Harm's Proat. De leu konn um dan beln of skriewn as dr zik wat grappigs of biezeunders hef vuur edoan met könnigen van öar. Doar maakn Harm dan n grappig verhaaltjen umhen, woerbiej at he vake n naam en Skeeldnaam van dee leu neumn.

Harm kreeg de leste joarn mangs wat anmoarkings te heurn. Zo wör dr van um ezeg det he gin good Riesns mear dee. Det kan as reedn hebn det he vuur n regionaaln zeander woarken, aandern meann at he zin hoesnommer har vergetn.

Harm was te zeen in de veerde riege van de populaire Tweantse regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond (vanof 2008). Det deed he oonder de vuurwearde det he Riesns moch köjern. Hee spöln nen Riesnsen boer den at Lansink het.

Op zoaterdag 10 april 2010 skeaidn der Harm met oet, met zin programma Harm's Farms op RTV Oost. Hee wol de 25 joar nit volmaakn, doarumme skeaidn he dr noa 24,5 joar met oet. Op zin ofskeaidsfeest deedn verskeaidene bekeande ärtieste optreedn, zo as Henk Wijngaard en Ben Steneker.
 

Juli 2010 wör duur de dokters longkaanker bie Harm eveundn. Hee nöm ne nieje chemobehaandeling, den't good oetpakn, mer t was al bekeand at hee op de leste bene leup. Zelf zea hee: "Ik hebbe n mooi leawn ehad."

Op 17 februwoari köm Harm oet de tied.
 

  

 

 

Foto's Rijssense Revue

 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue

Sponsoren vd Rijssense Revue

Volg ons ook via social media!