• Jubileum revue "Smaakn Veskilt" zit erop!

  Lees verder...

  Jubileum revue "Smaakn Veskilt" zit erop!

  De jubileum revue "Smaakn Veskilt" zit er op. Dankzij ons enthousiaste publiek, support van Rijssense ondernemers en perfecte gastvrijheid van team Parkgebouw Rijssen kijken we terug op een TOP revue.

  Ook terugkijken? Zie bijgaande reportage van RTV Oost.

  Publiek...

  Lees verder...
 • Première Smaakn Veskilt, publiek geniet!

  Lees verder...

  Première Smaakn Veskilt, publiek geniet!

  Met bijna het volledige college van B&W in de zaal en 4 uitverkochte voorstellingen ging de jubileum revue "Smaakn Veskilt" vrijdag 27 januari in première. Spannend voor de ruim 60 medewerkers van revue en Parkgebouw. Vanaf 19.00 begon het publiek binnen te stromen. Iedereen werd gastvrij ontvangen en begeleid naar gereserveerde tafel of een gezellig zitje in het Parkgebouw. Precies 20.00 uur ging het doek open en werd het publiek meegenomen...

  Lees verder...
 • RTV Oost komt langs bij Rijssense Revue

  Lees verder...

  RTV Oost komt langs bij Rijssense Revue

  We hebben wat te vieren in Rijssen, 50 jaar Rijssense Revue gaat niet ongemerkt voorbij! Het voltallige college van B&W is bij de premiere van de jubileumrevue "Smaakn Veskilt" op 27  januari. Er waren al mooie artikelen in Tubantia, de Week van Rijssen en  Hart van Rijssen. Nu gaat ook RTV Oost de komende week een item maken over het jubileum van de Rijssense Revue. Deze week is verslaggeven Bart Kieft bij de repetities voor enkele "shots" en op 28...

  Lees verder...
 • Kaarverkoop "Smaakn Veskilt" loopt als een trein.

  Lees verder...

  Kaarverkoop "Smaakn Veskilt" loopt als een trein.

  De publiciteits machine draait op volle toeren, de spandoeken hangen in Rijssen-Holten. De posters aan de lantaarnpalen zijn geplakt, afgelopen week een prachtig artikel in Tubantia, de Week van Rijssen en Hart van Rijssen! Het kan niemand ontgaan dat de Rijssense Revue haar 50 jarig, dus GOUDEN jubileum viert met de revue "Smaakn Veskilt".

  94% van de kaarten zijn verkocht, wil je erbij zijn? En "Smaakn Veskilt" zien, boek dan snel je kaarten op...

  Lees verder...
 • Rijssense Revue 50 jaar, Janna en Geeze

  Lees verder...

  Rijssense Revue 50 jaar, Janna en Geeze

  We blikken terug op 50  jaar Rijssense Revue met Henriët Starke en Hannie Strokap. Zij vormden in de jaren '80 en '90 een vast koppel in de Rijssense Revue als moeder Geeze en dochter Janna. Hannie is vanaf het begin in 1973 betrokken bij de Rijssense Revue als spelers en tegenwoordig als souffleur. Velen kennen Hannie Strokap als "Geeze" in jak en rok, de Rijssense klederdracht. Met haar heldere stem kon zij in ouderwets Rijssens keihard uithalen.

  In...

  Lees verder...
 • Actie zaterdag jubileum revue groot succes!

  Lees verder...

  Actie zaterdag jubileum revue groot succes!

  Zaterdag 17 december werden dankzij support van Rijssense ondernemers éénmalig de kaarten voor de Rijssense Revue online en in het Parkgebouw aangeboden voor de actieprijs. Precies om 0.00 uur werd de actie gestart en 2 minuten later kwamen de eerste bestellingen al binnen. Dat Rijssenaren, Holtenaren, Dijkerhoekers en zelfs mensen uit Enter en Espelo dol zijn op acties bleek wel uit de respons, gedurende de gehele dag liep de kaartverkoop door. In de middag konden voor...

  Lees verder...
 • 50 jaar Rijssense Revue 27-28 januari / 3-4 februari

  Lees verder...

  50 jaar Rijssense Revue 27-28 januari / 3-4 februari

  't Parkgebouw is weer open, aan de lantaarnpalen in Rijssen zien we de posters Goaj wier met? Na een voorzichtige opstart heeft het publiek er weer zin in! En...de Rijssense Revue viert haar 50 jarig bestaan met de jubileum revue "Smaakn Veskilt". De spelers, techniek, zang en dans staan te trappelen om het Riessense publiek een wervelende revue voor te schotelen. In Rijssen leven we naast elkaar, ieder op zijn eigen manier en met...

  Lees verder...

Harm Agteresch

“Het leawn was mooi, duur de goo leu op het juuste momeant teegn te komn”. 

Harm Agteresch (Riesn, 20 april 1943 - 17 febrewaori 2011) waar een revueskriewer, komiek, leedkesmaker en presentator, den as zien artiestennaamn Harm oet Riessen hef. Zinn offisjeeln skeeldnaamn was aait Harm van Biesterwilmke, mear duurdet'e bekeand is ewördn as Harm oet Riessen gebrok iederene den non.

Agteresch greuidn op in t Tweantse Riesn en gung noa de legere skole hen woarken bie n textielfabriek in Almelo. Det was um niks weard en det har he rap wier bekekn. Hee volgen doarnoa ne opleaidege as stukadoor. Hee was etrouwd met Dinie, dee at in 2004 oet de tied is ekömn. Ze kreegn twee dochters en twee zöns. Ene van de dochters zit op t kafeetjen van t Parkgebouw in Riesn. n Aander is nog aait drok vuur de Riessense Revue.

Harm köm in zinne jeugnd völle bie Koarel van n Notoaris oawer de vloere. Den gavn um muzieklesn en nöm um met op reaize duur heel Europa, in zinne keukelkoare. Hee leardn zikzelf tapdaansen, keunstflöaitn, joekelille en banjo spöln en verdeenn in Paries de ceantn met keunstskildern.

Met zin eerste leedke, Kruus van de koo (1975), kreeg he laandelike bekeandheaid op radio en tv. Zin radioprogramma op de zoaterdagemoarn biej n Oaveriesselsen zeander Radio Oost heetn Harms Farms. t Programma besteund veerntwentig joar en dr köm völle piratenmeziek in an bod. Op TV Oost, woer at he meansken interviewn, is he vake te zeen op ne fietse met ne plaante achterop.

Agteresch was ook eene van de initiatiefnemmers van de Riessense Revue, woer at he töt op t leste vuur skreef en regisseerwoark vuur dee.

In 2007 hef-e t bekeande opera-stuk De Barbier van Sevilla umme zat noar t Riesns, met nen komiesn dreei dr an: n Skearbaas van Riesn. Toew TV Oost um vreug woerumme, zear-e: "Ik verveeldn mie."
Disn vuurstelling was alle dree de oawnde oetverkoch. Hiervuur brachn-e verskeaidene toneelgroepn oet Riesn, Eanter en Hooltn biej mekoar, met muzikale oonderstönnige van n Riesnsen bloaskapel De Kamgoarn Klösse. In 2008 köm-e met n niej stuk, wat ook wier ne umzetting was van n bekeand opera-stuk: Tsaar & Timmerman. Hiervuur wör de umgewing van de Pelmölle an de Regge an epast.

Hee skreef ook alle wekke vuur t Riesns Niejsblad n komies stukn oonder de titel Harm's Proat. De leu konn um dan beln of skriewn as dr zik wat grappigs of biezeunders hef vuur edoan met könnigen van öar. Doar maakn Harm dan n grappig verhaaltjen umhen, woerbiej at he vake n naam en Skeeldnaam van dee leu neumn.

Harm kreeg de leste joarn mangs wat anmoarkings te heurn. Zo wör dr van um ezeg det he gin good Riesns mear dee. Det kan as reedn hebn det he vuur n regionaaln zeander woarken, aandern meann at he zin hoesnommer har vergetn.

Harm was te zeen in de veerde riege van de populaire Tweantse regiosoap Van Jonge Leu en Oale Groond (vanof 2008). Det deed he oonder de vuurwearde det he Riesns moch köjern. Hee spöln nen Riesnsen boer den at Lansink het.

Op zoaterdag 10 april 2010 skeaidn der Harm met oet, met zin programma Harm's Farms op RTV Oost. Hee wol de 25 joar nit volmaakn, doarumme skeaidn he dr noa 24,5 joar met oet. Op zin ofskeaidsfeest deedn verskeaidene bekeande ärtieste optreedn, zo as Henk Wijngaard en Ben Steneker.
 

Juli 2010 wör duur de dokters longkaanker bie Harm eveundn. Hee nöm ne nieje chemobehaandeling, den't good oetpakn, mer t was al bekeand at hee op de leste bene leup. Zelf zea hee: "Ik hebbe n mooi leawn ehad."

Op 17 februwoari köm Harm oet de tied.
 

  

 

 

Foto's Rijssense Revue

Sponsoren vd Rijssense Revue

Volg ons ook via social media!