• Winnaars smikkel arrangementen Rijssense Revue

  Lees verder...

  Winnaars smikkel arrangementen Rijssense Revue

  Afgelopen maandag haalden de winnaars van de “actiedag kaartverkoop Rijssense Revue” van 15 december, hun prijzen op in het Parkgebouw. Speciaal daarvoor moest de generale repetitie voor de nieuwe Revue “Mooi dat ’t zo kan” even stop gelegd worden. De families Smit en Paalman uit Rijssen en de familie Bolink uit Holten werden verrast met een diner, een pauze en een smikkel arrangement. Hun revue avond is daarmee een “nog completer avondje uit”...

  Lees verder...
 • Kaarten winnen?

  Lees verder...

  Kaarten winnen?

  Hou volgende week Hart van Rijssen in de gaten! Doe mee met de prijsvraag en maak kans op 2 vrijkaarten voor de première van de nieuwe Rijssense Revue op 1 februari. Mooi dat 't zo kan!

  Lees verder...
 • Artikel in de Tubantia 'Mooi dat 't zo kan'

  Lees verder...

  Artikel in de Tubantia 'Mooi dat 't zo kan'

  RIJSSEN - 'Mooi, dat 't zo kan'. Dat is de titel van de nieuwe voorstelling van de Rijssense Revue. Centrale thema: de lokale noaberhulp. Begin februari hebben de opvoeringen in het Parkgebouw plaats. Met ongetwijfeld volle zalen, want na bijna een halve eeuw is de revue niet meer uit het Reggestadje weg te denken.

  Waar anders dan in het Parkgebouw kan er met de krant worden gepraat over de nieuwe Rijssense Revue? De statige 'oude...

  Lees verder...
 • Actiedag kaartverkoop Rijssense Revue

  Lees verder...

  Actiedag kaartverkoop Rijssense Revue

  Het jubileumjaar Stad Rijssen 775 jaar nadert zijn einde, maar u kunt er nog één keer van profiteren.

  Op zaterdag 15 december houdt de Rijssense Revue een actiedag waarbij u de kaarten met een mooie korting kunt kopen voor de nieuwste Revue “Mooi dat ’t zo kan”. Alleen op deze zaterdag zijn de kaarten voor de “oude” prijs á € 16,-- te verkrijgen (exclusief € 0,50 verenigingskosten). Dit kan online tussen 9.00 uur en...

  Lees verder...
 • Showdance team Rijssense Revue

  Lees verder...

  Showdance team Rijssense Revue

  "Geweldig om in de Rijssense Revue te mogen dansen"

  Lody Pluimers is al jaren het gezicht van de speciale selectiegroep voor de showdance in de Rijssense Revue 2019. Voor Lody, eigenaresse van dansschool Dynamiek is de Rijssense Revue een nieuw avontuur waar ze veel zin in heeft. Lody weet wat ze kan verwachten, haar showdance team was ook al te zien in een Twentse Revue in het Rabo theater in Hengelo. De voorbereidingen lopen volop, we zijn blij met...

  Lees verder...
 • Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

  Lees verder...

  Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

  Regieteam “Mooi dat 't zo kan” 

  Na tientallen jaren als regisseur zijn stempel te hebben gedrukt op de Rijssense Revue gaf Harm Agteresch in 2011 het stokje over aan een vast regieteam bestaande uit Jerry Prins (regisseur) en Jolanda Langenhof (tweede regisseur). 
  Harm stelde Jerry voor als zijn opvolger, nadat hij hem had gezien in zijn dialectopera “Tsaar en Timmerman” die in 2009 bij de Pelmolen in de openlucht...

  Lees verder...
 • Rijssen 775 jaar stad "historisch winkelen"

  Lees verder...

  Rijssen 775 jaar stad "historisch winkelen"

  Op 27 oktober waren spelers en medewerkers van de Rijsssense Revue "historisch aan het winkelen". In het centrum van Rijssen was het een levendige boel, met veel winkelend publiek op straat. De revue groep was "middeleeuws" en later "Charleston" gekleed. Natuurlijk werd er ook even promotie gemaakt voor de nieuwe Revue "Mooi dat 't zo kan", vanaf 1 februari 2019 te zien in het Parkgebouw.

  Op 15 december is er een...

  Lees verder...

Nieuws

Artikel in de Tubantia 'Mooi dat 't zo kan'

RIJSSEN - 'Mooi, dat 't zo kan'. Dat is de titel van de nieuwe voorstelling van de Rijssense Revue. Centrale thema: de lokale noaberhulp. Begin februari hebben de opvoeringen in het Parkgebouw plaats. Met ongetwijfeld volle zalen, want na bijna een halve eeuw is de revue niet meer uit het Reggestadje weg te denken.

Waar anders dan in het Parkgebouw kan er met de krant worden gepraat over de nieuwe Rijssense Revue? De statige 'oude dame' is onlosmakelijk verbonden met de revue die al bijna een halve eeuw volle zalen trekt. Regisseur Jerry Prins en acteur en productieleider Johan Abbink vertellen bij een kopje koffie met bevlogenheid over de nieuwe voorstelling, die in het eerste weekeinde van februari in première gaat.

"De titel van de revue: Mooi dat 't zo kan slaat op de noaberhulp in Rijssen. Rijssenaren helpen elkaar, dat is een vanzelfsprekendheid. En vaak hoor je dan: 'Mooi dat 't zo kan' om te laten blijken dat de hulp gewaardeerd is. En hoewel er geen vergoeding tegenover staat, is er een onuitgesproken belofte tot een wederdienst" zegt Johan Abbink.

De bezoekers worden in de nieuwe revue weer getrakteerd op typische Rijssense, herkenbare en komische situaties, die zich afspelen in het Riessense straatje. "Het zijn herkenbare gebeurtenissen, ergernissen over en weer en buurtperikelen. Maar we hebben deze keer gekozen om echt weer een revue op de planken te brengen. In het verleden zijn er wel afleveringen geweest met te veel toneelsketches. Deze voorstelling is heel afwisselend. Sketches, maar ook dans en zang en met eigentijdse onderwerpen. De revue moet ook voor jongeren aansprekend zijn. Speeddating, een beetje geënt op het programma Boer zoekt vrouw komt onder meer voorbij. We willen het allemaal wat flitsender", zegt Prins, die de ervaren Jolanda Langenhof als co-regisseur heeft.

Harm Agteresch

Zo onlosmakelijk de revue is verbonden met het Parkgebouw, zo is hij ook vastgeklonken aan Harm (oet Riessen) Agteresch, die 2011 op 57-jarige leeftijd overleed. In 1973 werd de oude traditie van de Ter Horst Revue weer nieuw leven ingeblazen. Vanuit toneelvereniging De Gong kwamen Harm Agteresch, Herman Roosink en Jurrie Zandbergen met ideeën. Zij slaagden erin andere leden van de toneelvereniging enthousiast te maken voor een nieuwe revue. In Pand 11 werd getimmerd en geschilderd aan de decorstukken, leden van muziekvereniging Wilhelmina waren bereid om voor de muzikale omlijsting te zorgen.

Garant

En zo kwam de eerste productie tot stand voor een bedrag van tussen de 6.000 en 8.000 gulden. De culturele raden van Overijssel en Rijssen stonden elk garant voor een verlies tot 1.000 gulden, nadat de gemeente een subsidieverzoek had afgewezen. Er moesten echter vier voorstellingen worden gespeeld om uit de kosten te komen. Willem Schuitemaker zag dit wel zitten en stond volledig garant. Maar hij hoefde de knip niet te trekken want Joa, joa, det zal wal trok acht volle zalen. En de volle zalen zijn gebleven tot heden aan toe.

En ongetwijfeld gaat dat ook gelden voor Mooi dat 't kan, 46 jaar na de eerste Rijssense Revue. "We houden het eigentijds, zoals ook Harm dat altijd deed. Hij wilde geen ouderwetse sketches, maar het Rijssense buurtje met Janna, Wilm en Dientje, Gerrie en Oarnd-Jan en de andere spelers met de typisch Rijssense humor en nuchterheid laten reageren op hedendaagse toestanden. En veel showelementen, want dat hoort bij een revue. We willen blijven vernieuwen en herkenbaar eigentijds zijn. Het is wel een uitdaging om de revue elke keer weer overeind te houden, maar we zijn een financieel gezonde vereniging en schieten er niet bij in", geeft Johan Abbink aan.


Lees ook onze andere nieuwsberichten.
Rijssense Revue Rijssense Revue Rijssense Revue Rijssense Revue Rijssense Revue

Foto's Rijssense Revue

 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue

Sponsoren vd Rijssense Revue

Volg ons ook via social media!