• Winnaars smikkel arrangementen Rijssense Revue

  Lees verder...

  Winnaars smikkel arrangementen Rijssense Revue

  Afgelopen maandag haalden de winnaars van de “actiedag kaartverkoop Rijssense Revue” van 15 december, hun prijzen op in het Parkgebouw. Speciaal daarvoor moest de generale repetitie voor de nieuwe Revue “Mooi dat ’t zo kan” even stop gelegd worden. De families Smit en Paalman uit Rijssen en de familie Bolink uit Holten werden verrast met een diner, een pauze en een smikkel arrangement. Hun revue avond is daarmee een “nog completer avondje uit”...

  Lees verder...
 • Kaarten winnen?

  Lees verder...

  Kaarten winnen?

  Hou volgende week Hart van Rijssen in de gaten! Doe mee met de prijsvraag en maak kans op 2 vrijkaarten voor de première van de nieuwe Rijssense Revue op 1 februari. Mooi dat 't zo kan!

  Lees verder...
 • Artikel in de Tubantia 'Mooi dat 't zo kan'

  Lees verder...

  Artikel in de Tubantia 'Mooi dat 't zo kan'

  RIJSSEN - 'Mooi, dat 't zo kan'. Dat is de titel van de nieuwe voorstelling van de Rijssense Revue. Centrale thema: de lokale noaberhulp. Begin februari hebben de opvoeringen in het Parkgebouw plaats. Met ongetwijfeld volle zalen, want na bijna een halve eeuw is de revue niet meer uit het Reggestadje weg te denken.

  Waar anders dan in het Parkgebouw kan er met de krant worden gepraat over de nieuwe Rijssense Revue? De statige 'oude...

  Lees verder...
 • Actiedag kaartverkoop Rijssense Revue

  Lees verder...

  Actiedag kaartverkoop Rijssense Revue

  Het jubileumjaar Stad Rijssen 775 jaar nadert zijn einde, maar u kunt er nog één keer van profiteren.

  Op zaterdag 15 december houdt de Rijssense Revue een actiedag waarbij u de kaarten met een mooie korting kunt kopen voor de nieuwste Revue “Mooi dat ’t zo kan”. Alleen op deze zaterdag zijn de kaarten voor de “oude” prijs á € 16,-- te verkrijgen (exclusief € 0,50 verenigingskosten). Dit kan online tussen 9.00 uur en...

  Lees verder...
 • Showdance team Rijssense Revue

  Lees verder...

  Showdance team Rijssense Revue

  "Geweldig om in de Rijssense Revue te mogen dansen"

  Lody Pluimers is al jaren het gezicht van de speciale selectiegroep voor de showdance in de Rijssense Revue 2019. Voor Lody, eigenaresse van dansschool Dynamiek is de Rijssense Revue een nieuw avontuur waar ze veel zin in heeft. Lody weet wat ze kan verwachten, haar showdance team was ook al te zien in een Twentse Revue in het Rabo theater in Hengelo. De voorbereidingen lopen volop, we zijn blij met...

  Lees verder...
 • Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

  Lees verder...

  Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

  Regieteam “Mooi dat 't zo kan” 

  Na tientallen jaren als regisseur zijn stempel te hebben gedrukt op de Rijssense Revue gaf Harm Agteresch in 2011 het stokje over aan een vast regieteam bestaande uit Jerry Prins (regisseur) en Jolanda Langenhof (tweede regisseur). 
  Harm stelde Jerry voor als zijn opvolger, nadat hij hem had gezien in zijn dialectopera “Tsaar en Timmerman” die in 2009 bij de Pelmolen in de openlucht...

  Lees verder...
 • Rijssen 775 jaar stad "historisch winkelen"

  Lees verder...

  Rijssen 775 jaar stad "historisch winkelen"

  Op 27 oktober waren spelers en medewerkers van de Rijsssense Revue "historisch aan het winkelen". In het centrum van Rijssen was het een levendige boel, met veel winkelend publiek op straat. De revue groep was "middeleeuws" en later "Charleston" gekleed. Natuurlijk werd er ook even promotie gemaakt voor de nieuwe Revue "Mooi dat 't zo kan", vanaf 1 februari 2019 te zien in het Parkgebouw.

  Op 15 december is er een...

  Lees verder...

Nieuws

Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

Regieteam “Mooi dat 't zo kan” 

Na tientallen jaren als regisseur zijn stempel te hebben gedrukt op de Rijssense Revue gaf Harm Agteresch in 2011 het stokje over aan een vast regieteam bestaande uit Jerry Prins (regisseur) en Jolanda Langenhof (tweede regisseur). 
Harm stelde Jerry voor als zijn opvolger, nadat hij hem had gezien in zijn dialectopera “Tsaar en Timmerman” die in 2009 bij de Pelmolen in de openlucht werd opgevoerd.
Daarin vertolkte Jerry een van de hoofdrollen en viel op doordat hij liet zien dat je één rol op tien verschillende manieren kan spelen. 
Juist dat inzicht maakte volgens Harm dat hij de man was die de revue artistiek moest gaan leiden. Jerry kreeg daarbij de steun van Jolanda Langenhof, die als Harms steun en toeverlaat de spelers van de Revue als geen ander kende. 
Jerry en Jolanda vormen daarmee een goede mix van Revue ervaring en nieuwe inzichten.

“Het is razend belangrijk dat de revue met de tijd meegaat” aldus Jerry en Jolanda, daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de revue herkenbaar blijft.
Een echte Rijssense Revue bestaat uit gebeurtenissen die jezelf of je buren kunnen overkomen, dicht bij de mensen en actueel.
Jolanda vertelt:  “Waar andere Twentse revue gezelschappen vaak bleven hangen in de tijd, heeft de Rijssense Revue altijd gemoderniseerd.” 
Zo werd er bewust gekozen om geen boerenkielen en klompen op het toneel meer te hebben. Integendeel, de modernste technieken worden toegepast bijvoorbeeld in het werken met een beamerwand zodat er mooie achtergrondbeelden geprojecteerd kunnen worden. Daarnaast is de showdance in de revue altijd helemaal van deze tijd. 
Ook de spelersgroep wordt moderner: er is een verjonging van de spelersgroep gaande. Harm had die verjonging in 2001 al ingezet door elk jaar een of twee nieuwe spelers toe te voegen. In 15 jaar tijd zou er daarmee een compleet nieuwe spelersgroep zijn.

Rijssenaren houden van lokale voorstellingen en de traditie van een Revue past daarin. 
Het Parkgebouw kan steevast rekenen op volle zalen als de Rijssense Revue te zien is. 
Het is prachtig om te zien dat ook steeds meer nieuwe Rijssenaren de Revue ontdekken als een heerlijk avondje uit. 
Voorstellingen van 1 t/m 8 februari, vrijdag en zaterdag avond om 20.00 uur in het Parkgebouw, kaarten reserveren www.parkgebouw.nl voor meer info www.rijssenserevue.nl


Lees ook onze andere nieuwsberichten.
Rijssense Revue

Foto's Rijssense Revue

 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue

Sponsoren vd Rijssense Revue

Volg ons ook via social media!