• Showdance team Rijssense Revue

  Lees verder...

  Showdance team Rijssense Revue

  "Geweldig om in de Rijssense Revue te mogen dansen"

  Lody Pluimers is al jaren het gezicht van de speciale selectiegroep voor de showdance in de Rijssense Revue 2019. Voor Lody, eigenaresse van dansschool Dynamiek is de Rijssense Revue een nieuw avontuur waar ze veel zin in heeft. Lody weet wat ze kan verwachten, haar showdance team was ook al te zien in een Twentse Revue in het Rabo theater in Hengelo. De voorbereidingen lopen volop, we zijn blij met...

  Lees verder...
 • Actiedag kaartverkoop 15 december

  Lees verder...

  Actiedag kaartverkoop 15 december

  Een kadootje voor u van de Rijssense Revue!

  Alleen op zaterdag 15 december betaalt u slechts €16,-- per kaart (normale prijs € 17,50). U kunt dit online tussen 09.00 uur en 23.00 uur bestellen, of aan de balie van het Parkgebouw tussen 10.00 uur en 12.00 uur.

  Op deze actiedag maakt u bovendien kans op een aantal heerlijke arrangementen; Een compleet diner arrangement, pauze arrangement of een smikkelarrangement na de voorstelling. (maximaal 2...

  Lees verder...
 • Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

  Lees verder...

  Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

  Regieteam “Mooi dat 't zo kan” 

  Na tientallen jaren als regisseur zijn stempel te hebben gedrukt op de Rijssense Revue gaf Harm Agteresch in 2011 het stokje over aan een vast regieteam bestaande uit Jerry Prins (regisseur) en Jolanda Langenhof (tweede regisseur). 
  Harm stelde Jerry voor als zijn opvolger, nadat hij hem had gezien in zijn dialectopera “Tsaar en Timmerman” die in 2009 bij de Pelmolen in de openlucht...

  Lees verder...
 • Rijssen 775 jaar stad "historisch winkelen"

  Lees verder...

  Rijssen 775 jaar stad "historisch winkelen"

  Op 27 oktober waren spelers en medewerkers van de Rijsssense Revue "historisch aan het winkelen". In het centrum van Rijssen was het een levendige boel, met veel winkelend publiek op straat. De revue groep was "middeleeuws" en later "Charleston" gekleed. Natuurlijk werd er ook even promotie gemaakt voor de nieuwe Revue "Mooi dat 't zo kan", vanaf 1 februari 2019 te zien in het Parkgebouw.

  Op 15 december is er een...

  Lees verder...
 • Het is alweer bijna zover...

  Lees verder...

  Het is alweer bijna zover...

  De voorbereidingen van de Rijssense Revue zijn alweer in volle gang! 1 februari 2019 is het weer tijd voor een nieuwe reeks voorstellingen. Het team is inmiddels alweer druk met het repeteren voor de nieuwe revue ‘Mooi dat ’t zo kan’.

  Een echte Riessender herkent deze uitspraak gelijk, omdat je het regelmatig hoort in je omgeving. Hoe de wereld om ons heen ook verandert, de bewoners van Riessen blijven zichzelf. Misschien zijn ze wat eigengereid in Twente,...

  Lees verder...
 • Korte sfeerimpressie

  Lees verder...

  Korte sfeerimpressie

  Hier ziet u een korte terugblik van 'Vie maakt wat te doon' de revue van 2017, in de komende maanden zullen foto's volgen van de voorbereidingen van onze nieuwe revue. De foto's van 2017 zijn gemaakt door René Tönies.

  Foto's

  Lees verder...
 • Onze VIP's krijgen speciale behandeling

  Lees verder...

  Onze VIP's krijgen speciale behandeling

  De familie Fokke waren onze VIP's in 2017. Zij wonnen het VIP arrangement en hebben met volle teugen genoten van alle luxe. Doet u mee aan de actiedag kaartverkoop op zaterdag 15 december 2018, dan maakt u kans op een aantal heerlijke arrangementen tijdens de revue "Mooi dat 't zo kan".

  Zie hier de foto's, ze zijn gemaakt door René...

  Lees verder...

Nieuws

Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

Regieteam “Mooi dat 't zo kan” 

Na tientallen jaren als regisseur zijn stempel te hebben gedrukt op de Rijssense Revue gaf Harm Agteresch in 2011 het stokje over aan een vast regieteam bestaande uit Jerry Prins (regisseur) en Jolanda Langenhof (tweede regisseur). 
Harm stelde Jerry voor als zijn opvolger, nadat hij hem had gezien in zijn dialectopera “Tsaar en Timmerman” die in 2009 bij de Pelmolen in de openlucht werd opgevoerd.
Daarin vertolkte Jerry een van de hoofdrollen en viel op doordat hij liet zien dat je één rol op tien verschillende manieren kan spelen. 
Juist dat inzicht maakte volgens Harm dat hij de man was die de revue artistiek moest gaan leiden. Jerry kreeg daarbij de steun van Jolanda Langenhof, die als Harms steun en toeverlaat de spelers van de Revue als geen ander kende. 
Jerry en Jolanda vormen daarmee een goede mix van Revue ervaring en nieuwe inzichten.

“Het is razend belangrijk dat de revue met de tijd meegaat” aldus Jerry en Jolanda, daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat de revue herkenbaar blijft.
Een echte Rijssense Revue bestaat uit gebeurtenissen die jezelf of je buren kunnen overkomen, dicht bij de mensen en actueel.
Jolanda vertelt:  “Waar andere Twentse revue gezelschappen vaak bleven hangen in de tijd, heeft de Rijssense Revue altijd gemoderniseerd.” 
Zo werd er bewust gekozen om geen boerenkielen en klompen op het toneel meer te hebben. Integendeel, de modernste technieken worden toegepast bijvoorbeeld in het werken met een beamerwand zodat er mooie achtergrondbeelden geprojecteerd kunnen worden. Daarnaast is de showdance in de revue altijd helemaal van deze tijd. 
Ook de spelersgroep wordt moderner: er is een verjonging van de spelersgroep gaande. Harm had die verjonging in 2001 al ingezet door elk jaar een of twee nieuwe spelers toe te voegen. In 15 jaar tijd zou er daarmee een compleet nieuwe spelersgroep zijn.

Rijssenaren houden van lokale voorstellingen en de traditie van een Revue past daarin. 
Het Parkgebouw kan steevast rekenen op volle zalen als de Rijssense Revue te zien is. 
Het is prachtig om te zien dat ook steeds meer nieuwe Rijssenaren de Revue ontdekken als een heerlijk avondje uit. 
Voorstellingen van 1 t/m 8 februari, vrijdag en zaterdag avond om 20.00 uur in het Parkgebouw, kaarten reserveren www.parkgebouw.nl voor meer info www.rijssenserevue.nl


Lees ook onze andere nieuwsberichten.
Rijssense Revue

Foto's Rijssense Revue

 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue

Sponsoren vd Rijssense Revue


Volg ons ook op Twitter!