• Winnaars smikkel arrangementen Rijssense Revue

  Lees verder...

  Winnaars smikkel arrangementen Rijssense Revue

  Afgelopen maandag haalden de winnaars van de “actiedag kaartverkoop Rijssense Revue” van 15 december, hun prijzen op in het Parkgebouw. Speciaal daarvoor moest de generale repetitie voor de nieuwe Revue “Mooi dat ’t zo kan” even stop gelegd worden. De families Smit en Paalman uit Rijssen en de familie Bolink uit Holten werden verrast met een diner, een pauze en een smikkel arrangement. Hun revue avond is daarmee een “nog completer avondje uit”...

  Lees verder...
 • Kaarten winnen?

  Lees verder...

  Kaarten winnen?

  Hou volgende week Hart van Rijssen in de gaten! Doe mee met de prijsvraag en maak kans op 2 vrijkaarten voor de première van de nieuwe Rijssense Revue op 1 februari. Mooi dat 't zo kan!

  Lees verder...
 • Artikel in de Tubantia 'Mooi dat 't zo kan'

  Lees verder...

  Artikel in de Tubantia 'Mooi dat 't zo kan'

  RIJSSEN - 'Mooi, dat 't zo kan'. Dat is de titel van de nieuwe voorstelling van de Rijssense Revue. Centrale thema: de lokale noaberhulp. Begin februari hebben de opvoeringen in het Parkgebouw plaats. Met ongetwijfeld volle zalen, want na bijna een halve eeuw is de revue niet meer uit het Reggestadje weg te denken.

  Waar anders dan in het Parkgebouw kan er met de krant worden gepraat over de nieuwe Rijssense Revue? De statige 'oude...

  Lees verder...
 • Actiedag kaartverkoop Rijssense Revue

  Lees verder...

  Actiedag kaartverkoop Rijssense Revue

  Het jubileumjaar Stad Rijssen 775 jaar nadert zijn einde, maar u kunt er nog één keer van profiteren.

  Op zaterdag 15 december houdt de Rijssense Revue een actiedag waarbij u de kaarten met een mooie korting kunt kopen voor de nieuwste Revue “Mooi dat ’t zo kan”. Alleen op deze zaterdag zijn de kaarten voor de “oude” prijs á € 16,-- te verkrijgen (exclusief € 0,50 verenigingskosten). Dit kan online tussen 9.00 uur en...

  Lees verder...
 • Showdance team Rijssense Revue

  Lees verder...

  Showdance team Rijssense Revue

  "Geweldig om in de Rijssense Revue te mogen dansen"

  Lody Pluimers is al jaren het gezicht van de speciale selectiegroep voor de showdance in de Rijssense Revue 2019. Voor Lody, eigenaresse van dansschool Dynamiek is de Rijssense Revue een nieuw avontuur waar ze veel zin in heeft. Lody weet wat ze kan verwachten, haar showdance team was ook al te zien in een Twentse Revue in het Rabo theater in Hengelo. De voorbereidingen lopen volop, we zijn blij met...

  Lees verder...
 • Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

  Lees verder...

  Regieteam "Mooi dat 't zo kan"

  Regieteam “Mooi dat 't zo kan” 

  Na tientallen jaren als regisseur zijn stempel te hebben gedrukt op de Rijssense Revue gaf Harm Agteresch in 2011 het stokje over aan een vast regieteam bestaande uit Jerry Prins (regisseur) en Jolanda Langenhof (tweede regisseur). 
  Harm stelde Jerry voor als zijn opvolger, nadat hij hem had gezien in zijn dialectopera “Tsaar en Timmerman” die in 2009 bij de Pelmolen in de openlucht...

  Lees verder...
 • Rijssen 775 jaar stad "historisch winkelen"

  Lees verder...

  Rijssen 775 jaar stad "historisch winkelen"

  Op 27 oktober waren spelers en medewerkers van de Rijsssense Revue "historisch aan het winkelen". In het centrum van Rijssen was het een levendige boel, met veel winkelend publiek op straat. De revue groep was "middeleeuws" en later "Charleston" gekleed. Natuurlijk werd er ook even promotie gemaakt voor de nieuwe Revue "Mooi dat 't zo kan", vanaf 1 februari 2019 te zien in het Parkgebouw.

  Op 15 december is er een...

  Lees verder...

Nieuws

Recensie TC Tubantia 2013

Intens plezier bij jonge Rijssense Revue

Paul de Jong
RIJSSEN - De Rijssense Revue is een fenomeen. Uitzonderlijk in plezier, kleur, tekst en beweging. Elementen die je niet alleen bij deze revue tegenkomt, maar hier gaat het wel op z’n Riessens. En dat betekent een intense binding met alles wat in Rijssen gebeurt in een veelkleurig zonnetje verpakt. De Rijssense Revue heeft een 40-jarige geschiedenis met veel kenmerkende hoogtepunten. Hoogtepunten die ook nu nog zichtbaar zijn. Met dit verschil dat de groep in sommige opzichten een jonge aanwas heeft gekregen. Met nieuwe elementen, andere muziek en andere beelden. Met andere woorden de Rijssense Revue gaat met de tijd mee, en dat blijkt een goede zaak. De vaste spelkern blijft terecht behouden en blijft tevens de grondslag voor het spel en het verhaal. Nieuwe elementen zijn te vinden in de eigentijdse dans en zanggroep en de vormgeving van de revue. Aandacht voor de buitengewone prestatie van medewerkers uit het eerste uur is terecht. Wim Pluimers, Riet Teeselink en soliste Annemiek Lubbers verdienen een compliment voor hun gedrevenheid en vakmanschap.

Geen wonder dat de monoloog van Wim Pluimers voor mij het hoogtepunt was van de hele show. Maar we verwachten ook niets anders van de medewerkers die het gezicht van de Rijssense revue bepalen. Eens temeer: talent is een zegen, maar meer nog een eis. Met het schitterende programmaboekje in de hand commentaar geven op alles wat er minder goed was tijdens de generale repetitie in licht en geluid komt niet van pas. De aanzetten waren goed en daar gaat het om. Een nieuw onderdeel dat ik niet kende bij de Rijssense Revue was een commentaar op het gemeentelijk functioneren. Een vast en gewaardeerd onderdeel bij iedere plaatselijke revue. Het is een goedkoop succes dat in iedere zaal instemming verwerft. Dat heeft deze show niet nodig. Groots was het afscheid van Hannie Strokamp, die de volle veertig jaar heeft meegewerkt aan de Rijssense Revue. Hulde!

De gedachte aan de grote vakkundige organisator Harm Achteres blijft altijd een eigen rol spelen bij deze revue en de stukken waarbij hij de artistieke leiding had. Zijn erfenis wordt herkend in de regie van Jolanda Langenhof, die samen met Jerry Prins dit revuegebeuren op poten heeft gezet. Alle onderdelen van feestelijkheid, show en artistieke presentatie waren verenigd in deze Mats ie mie, Mats ik oe.


Rijssense Revue
Tekst en Regie: Jerry Prins en Jolanda Langenhof. Solozang: Annemiek Lubbers. Dansen: Showdance Team. Spel: Spelersgroep Rijssense Revue.
Première vrijdag 1 februari. Volgende voorstellingen: 2, 8, 9, 15 en 16 februari, Parkgebouw Rijssen.
 


Lees ook onze andere nieuwsberichten.

Foto's Rijssense Revue

 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue
 • Foto's Rijssense Revue

Sponsoren vd Rijssense Revue

Volg ons ook via social media!